dimecres, 9 de juny de 2021

Pessiguets de llibres: Jaume I el Conqueridor, d'Albert Salvadó

 "Aquell matí es va llevar a primera hora i va esmorzat de valent. Uns camperols sarraïns li havien regalat cinc gallines. era gent senzilla, però agradable. I agraïda! La seva política de respectar els costums i la llengua d'aquelles terres i permetre que mantigessin la seva religió estava donant els seus fruits. La gent se li atansava i voli parlar-li. S'esforçaven per fer-se entendre i to, i que li resultava difícil, ella també començava a deixar anar alguna paraula en la llengua dels sarraïns.

Potser hauria de tornar a Catalunya. Tenia ganes de veure la reina i la seua filla. tenia ganes d'oblidar les conquestes durant un temps i dedicar-se a altres temes. a més, li havien arribat notícies que el Rosselló tornava a anar en dansa i que Montpeller també reclamava drets que mai no havia tingut. 

V acabar d'esmorzar i va sortir al pati d'armes, on els servents ja havien preparat el seu cavall i els arquers i escuders de l'escorta l'esperaven.

- No - va dir -. Avui no sortiré. Em sento cansat.

I els va acomiadar. Pere Cornell es va atansar al rei.

- Que esteu malalts, senyor?

- No. Pensava que aquí és un bon lloc per aixecar una església i que li podem canviar el nom. A partir d'ara vull que es digui Santa Maria del Puig.

Per què ho havia fet? Ni ell mateix tenia la responsata. Siemplment volia (necessitava!) crear alguna cosa diferent."


 

 

Albert Salvadó. Jaume I el Conqueridor. La reina hongaresa. Ed. Columna

La reina hongaresa és el segon volum de la trilogia escrita per Albert Salvadó sobre Jaume I. 

En aquest llibre Jaume I ja és rei i comencen les conquestes de València i Mallorca, a més de contar sobre la vida a la Cort i la seua relació amorosa amb Violante d'Hongria, qui seria la segona esposa del rei i una figura molt important per a la nostra història.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...