dimecres, 2 de juny del 2021

Amb tinta roja: Chester Himes


Chester B. Himes (1909-1984) fou un escriptor nord-americà famós per les seues novel·les del gènere negre protagonitzades per dos detectius de color, Ataud Ed Johnson i Sepulturero Jones, els quals treballen als perillosos carrers dels suburbis dels Estats Units i són coneguts pels seus mètodes efectius però poc convencionals. A més, als seus llibres sempre va estar present el tema de la violència i la discriminació racial dels afroamericans, de plena actualitat als anys quaranta i cinquanta del segle passat.
 
Però Himes també és conegut perquè es va dedicar a vida delictiva abans d'escriure,  relacionada amb el joc i el robatori, la qual cosa va fer que acabara a la càrcel, on va obtindre material de primera mà per a transmetre als seus llibres. 
 
A Espanya també arribaren les seues novel·les i podem llegir algunes d'elles publicades pels segells RBA i Akal. A la Biblioteca de Cocentaina en trobareu nou d'elles com Un ciego con una pistola, El plan B, El gran somni daurat o Quin assassinat més bèstia.
 

 


 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...