dimecres, 30 de desembre del 2020

ESPECIAL NADAL - Llibres per adults: literatura actual

 


Amin Maalouf. Nuestros ainesperados hermanos. Ed. Alianza

Alec, un dibuixant i Eve, una novel·lista d'èxit viuen sols, cadascun en un extrem d'una xicoteta illa a l'Atlàntic. De sobte, un dia es tallen les comunicacions. Obligats per les circumstàncies hauran d'eixir del seu aïllament i s'assabenten del conflicte nuclear que ha estat a punt d'acabar amb la Terra. Un grup misteriós, seguidors del filòsof grec Agrigento, ha parat l'atac. Diuen ser hereus d'una civilització de l'antiga Grècia i amb coneixements mèdics més avançats que els nostres.

Mentre segueixen els esdeveniments, Alec i Eve establiran una relació i seran testimonis del protagonisme en les seues vides d'aquest grup amb qui tindran contacte a la seua illa.

Amin Maalouf ens sorprén amb una novel·la distòpica plena d'esperança.

 



Giosué Calaciura. El tranvía de la navidad. Ed. Periférica

En els seients d'un tramvia que circula pels carrers d'una ciutat de Sicília han abandonat un bebé de color. La sort farà que el troben una sèrie de personatges que fan vida al carrer, els quals l'acullen i el cuiden mentre ens conten les seues vides i circumstàncies que els ha portat a la situació actual: un venedor ambulant de paraigües, una jove prostituta africana, un jove de color indocumentat o un mag immigrant que ha perdut la memòria, entre altres.

Un colp d'ull  a les vides marginals que solen passar desapercebudes, amb un toc de crítica social.

 

 

 


Christy Lefteri. El apicultor de Alepo. Ed Maeva

Nuri, la seua dona Afra i el seu fill, Sami, viuen a Alepo, Síria. Nuri és apicultor i tenen una bona vida, fins que la guerra els deixa sense res. Aleshores, emprenen el viatge seguint a altres compatriotes per Turquia i després a Grècia, en una travessia molt difícil i dolorosa, amb l'única esperança d'una vida millor a la Gran Bretanya, on els espera el cosí de Nuri. 

L'autora narra la dura experiència dels refugiats siris, a través de la veu de Nuri, per donar-los visibilitat i mostrar totes les dificultats que passen per tal d'aconseguir una vida digna.

Una lectura emotiva que no us deixarà indiferents.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...