dimecres, 30 de desembre del 2020

ESPECIAL NADAL - Llibres per adults: llibres en valencià

 

Ivan Carbonell. La cançó del Mag Merlí. Ed. Bromera

Diversos fils argumentals situats en diferents espais temporals convergeixen en aquest llibre, amb el punt en comú del protagonista, Evian, i les seues vivències al món literari. 

Referències a les llegendes europees i la literatura valenciana es creuen en un mosaic que va un homenatge als autors valencians i, entremig,  manté l'atenció del lector amb un argument d'intriga al voltant d'un crim.

Una novel·la complexa que va ser guanyadora del Premi Isabel de Villena de Narrativa.





Ali Smith. Tardor. Ed. Raig Verd

Tardor és el primer llibre d'una tetralogia amb les estacions per títol i ambientat a la Gran Bretanya on viu la protagonista.  Elizabeth és una jove sobre la qual anirem llegint en diferents etapes de la seua vida. De xicoteta, amb les converses amb el seu veí, un vell gay que la cuida, aprén a qüestionar-ho tot a través de les seues converses. Quan es fa adulta va transmetent allò que pensa de les situacions que va vivint, entre altres els problemes socials com la inmigració, la gent major a les residències, l'economia o el Brexit. 

Una lectura social que tindrà la seua continuació amb el títol Hivern.





Núria Esponellà. Ànima de tramuntana. Ed. Columna

La Mínia és arqueòloga i acaba de trencat amb qui ha sigut la seua parella durant anys. El seu treball serà el que l'ajuden a superar els sentiments que provoquen la ruptura, ja que fa poc la descoberta de dues tombes ibèriques. Aleshores l'argument ens trasllada al passat per contar-nos la història d'una de les dones que ocupa una de les tombes, l'Ekinar, una dona del segle III a.C.

Dues històries i dues protagonistes, tan llunyanes en el temps però tan properes en les seues circumstàncies vitals.

Aquesta novel·la va ser la guanyadora del Premi Bertrana 2020.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...