dimecres, 30 de desembre del 2020

ESPECIAL NADAL - Llibres per adults: assaig


Irene Vallejo. El infinito en un junco. Ed. Siruela

Aquesta és la història dels llibres, des dels primers suports, la seua fabricació i materials empleats però també com a suport de l'escriptura i la transmisió del coneixement al llarg de la història. Informació que anirà entrellaçada amb les cultures del passat i personatges que li van donar vida. Viatgarem a l'antic Egipte, a Roma, a Grècia, als monestirs on es feien els còdex manuscrits a l'Edat Mitjana... fins a arribar a l'objecte llibre segons l'entenem avui dia. 

Un llibre imprescindible per als enamorats de la lectura i els llibres.


 

Yuval Noah Harari. Homo Deus. Una breu història del demà. Ed. 62

Després de viatjar al passat en Sapiens, el seu anterior treball, sobre l'evolució de l'ésser humà fins a arribar a l'homo sàpiens, continua la seua reflexió sobre el futur d'aquest. Quins han sigut els detonants i les eines que ha aprofitat l'home per a avançar al llarg de la història. I ho fa des del punt de vista de la ciència, atrevint-se fins i tot a apostar per un futur tecnològic i de manipulació que tal volta no necessite de l'home.

Una lectura molt interessant, contada en un llenguatge divulgatiu que teoritza sobre el futur de l'home i planteja interrogants al lector.

 


Juan José Millás / Juan Luís Arsuaga. La vida contada por un sapiens a un neandertal. Ed. Alfaguara

El nou llibre de Juan José Millán indaga en l'origen de l'home a través del seu diàleg amb l'antropòleg Juan Luís Arsuaga. Un llibre divulgatiu i molt proper a qualsevol lector gràcies al bon fer de Millàs, que ens explica com vivien els nostres avantpassats.

Una lectura per aprendre i gaudir.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...