dimecres, 4 de novembre del 2020

MEMÒRIA DELS OBLIDATS: Octavio Paz


Octavio Paz (Ciudad de México 1914-1998) fou un escriptor mexicà, Premi Cervantes el 1981 i Premi Nobel de Literatura 1990. Participà activament en la política i fou una figura destacada en el panorama cultural mexicà i en llengua espanyola del segle XX. El seu treball com a diplomàtic li va donar una visió del món i de la cultura que es va reflectir en la seua manera de pensar i escriure.

Va publicar assaig però especialment poesia, un gènere que li va agradar des de ben jove, i va ser fundador de nombroses revistes culturals. Va conéixer i mantindre amistat amb intel·lectuals, autors i escriptors de l'època com Julio Cortázar, Pablo Neruda, Antonio Machado o Miguel Hernández.

Entre la seua obra destaca un títol especialment, El laberinto de la soledad, un assaig que el qual el va fer destacar al panorama literari internacional i que tracta sobre la identitat mexicana.

El laberinto de la soledad és un dels llibres més coneguts però us podeu apropar a la seua escriptura a través de qualsevol poemari. 

I si es quedeu amb curiositat de saber-ne més sobre ell, RTVE li va dedicar un documental en els cent anys de la seua mort, molt recomanable també per esbrinar perquè es considerat un dels millors poetes del segle XX.

Cal llegir o rellegir a aquest gran escriptor. No el deixeu en l'oblit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...