dimecres, 15 de desembre del 2010

Llibres infantils de 8 a 9 anys

P. I. Maltbie / Pau Estrada. Picasso i Minou / Picasso y Minou. Ed. Juventut

Un llibre molt encertat per apropar la figura de Picasso als xiquets a partir de un conte que retrata l'època que passà el pintor en Paris en companyia d'un gat, Minou (minino en francés). Gràcies al gatet el pintor camvià de l'etapa blava a la rosa i començà a vendre quadres, millorant la seua posició econòmica, la qual cosa li permiteix iniciar una nova etapa, el cubisme.







Emily Gravett. Un problema de conills. Ed. Cruïlla

Amb un format original en forma de calendari, l'autora ens mostra un any en la vida dels conills segons l'enigma plantejat pel matemàtic Fibonacci: un camp de conills on aquest es reprodueixen de forma constant durant dotze mesos. En cadascún dels mesos els conills viuen diferents situacions, plantejades amb humor i humanitzant als animalets, segons les estacions que els permeten reproduir-se, passar fam o preparar-se per l'hivern, fins arribar a decembre i descobrir si han pogut multiplicar-se. Un llibre amb molta il·lustració i poc text per aquells que els apetisca una lectura diferent i divertida.




Anne-Lise Boutin. Cuentos y leyendas de los Masai. Ed. Kókinos


A l'Àfrica viu un poble de guerrer anomenats Masai. Les seues llegendes, molt rel·lacionanes amb el món natural que els envolta, passen de pares a fills i els inculca una forma de viure respectant el medi on viuen. Ens parlen d'Enkai, la suprema divinitat que tot ho impregna, Ramat la vaca que parla, Sumba el lleó, rei dels animals...
Un llibre per conèixer la cultura dels Masai i disfrutar amb la lectura de les seues llegendes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...