dimecres, 29 de desembre del 2010

Especial llibres per adults (II)

Paul Auster. Sunset Park. Ed. Anagrama

Milles Heller abandona tot a Nova York i ningú no torna a saber més d'ell. Vuit anys després el trobem instal·lat a Florida, on treballa per a una empresa que es dedica a buidar les cases de la gent a qui han donat comiat de sa casa, sense importar-li res ni ningú. Fins que coneix la Pilar Sánchez, una jove de setze anys amb qui inicia una rel·lació. Conscient que podria anar a la cárcer per estar amb una menor, marxa de nou a Nova York per esperar que la Pilar arribe a la majoria d'edat i continuar la rel·lació amb ella. La seua tornada significa remoure records, conèixer l'ambient en que vivia i les causes de la seua marxa vuit anys enrere.








Carmen Amoraga. El tiempo mientras tanto. Ed. Planeta

Novel·la finalista del Premi Planeta 2010, aquesta és una lectura protagonitzada per les dones. Varies són les protagonistes, totes defraudades, fustrades, amb la vida que porten i amb una mateixa esperança, que la seua vida camvie a allò que vertaderament desitjen viure.
És la història de Maria José, la qual sofreix un accident i queda en coma irreversible just quan acava de recuperar el control de la seua vida, la de sa mare, que pateix un desengany amorós però segueix enamorada d'aquell que la va deixar, la de la seua amiga Marga, una somiadora, i els homes que les acompanyen, Fermín, Paco i Joaquim.
Una novel·la intimista, que retrata cadascún dels personatges i parla dels sentiments i les diferents maneres de viure l'amor.





Kenizé Mourad.  En la ciudad de oro y plata. Ed. Espasa

L'autora de la inoblidable "De parte de la princesa muerta", ha tret nou llibre, també ambientat en la India y protagonitzada per una dona, la cuarta esposa del rey, Hazrat Mahal. Estem en 1856 i els britànics ocupen la ciutat de Lucknow, coneguda com la ciutat de or i plata per la seua riquesa. Durant dos anys Hazrat lluitarà contra els invasors junt als cipayos i els soldats indis, junt al seu fidel rajà.
Aquest context servirà per introduir-nos també en la història personal de Hazrat, una orfena que arribà a ser reina després d'enamorar al rajà.
Una novel·la històrica que recupera la figura d'aquesta dona valenta i la seua història èpica que forma part de la tradició oral india.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...