dimecres, 22 de juny del 2022

El libro negro de las horas, de Eva García Sáenz de Urturi

 


Eva García Sáenz de Urturi. El libro negro de las horas. Ed. Planeta

Torna Kraken, Unai López de Ayala, inspector protagonista de la Trilogia de la Ciutat Blanca que tant èxit va aconseguir, adaptada fins i tot en pel·lícula. 

Unai es troba retirar després de tot allò que va passar al passat i comparteix la seua vida amb Blanca i la seua filla. Fins que un dia rep una trucada d'una persona que li reclama el Llibre Negre de les Hores o la seua mare, a la qual ell creia morta i enterrada des de feia quaranta anys, morirà. Unai comptarà amb l'ajuda de la seua antiga companya Estíbaliz per desentranyar el misteri i trobar aquest misteriós llibre que desconeix. 

Els capítols de la investigació d'Unai s'intercalen amb la història d'una xiqueta i després dona, òrfena a càrrec de les monges d'un convent de Madrid. Aquesta té el do de la pintura i la il·lustració, la qual cosa tindrà relació al llarg de la seua vida amb els llibres antics i els negocis al voltant d'aquests. De seguida s'intueix que tindrà un paper molt rellevant en la trama present que segueix Unai. 

Eva García Sáenz de Urturi no decep i ens proporciona de nou una lectura molt entretinguda i ben filada. Està ambientada en aquesta ocasió al barri de llibreries de vell i antics de Madrid, carrers i llocs reals que podrem identificar sense cap dubte. A més, entremig, l'autora es permet ensenyar-nos un poc de la història dels llibres i arredonir una novel·la que no us deixarà abandonar les seues pàgines.

Encara que seguint l'ordre dels llibres seria el quart de la Trilogia de la Ciutat Blanca, després dels títols El silenci de la Ciutat Blanca, Els ritus de l'aigua i Els senyors del Temps, es pot llegir de forma independent. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...