dimecres, 8 de juny del 2022

Dones, crits des del silenci: Cárdeno Adorno, de Katharina Winkler

 



Aquest llibre ens presenta un testimoni dur i molt real d'una situació de maltractament. És la història de Filiz, una dona turca que des de la infantesa, per part del pare i posteriorment l'home i la sogra, sofreix pallisses, violacions, humiliacions, maltractament físic i psicològics de tota mena, per la qual cosa porta el cárdeno adorno a la seua pell, permanent com si fora un tatuatge, el qual amaga de les mirades baix la roba. El maltractament arribarà també als seus fills i ella intentarà lluitar i oposar-se, comptant amb l'ajuda de veïns i coneguts, i farà tot el possible per a evitar situacions que desemboquen en aquest o inciten a Yusuf a sotmetre-la.

Hem comentat altres llibres sobre aquest tema, però aquest ja avisem que és especialment realista i les descripcions de les pallisses molt detallades i nombroses, que reflecteix massa bé el que sofreix una víctima de maltractament masclista. 

Katharina Winkler trasllada així la història veritable de Filiz. El pare de l'autora, metge a Austria on vivia Filiz i el seu home, el va denunciar per maltractament i ella va conéixer la seua història de primera mà. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...