dimecres, 26 de maig del 2021

Pessiguets de llibres: La mala dona, de Marc Pastor

 " - Per què t'hi encaparres? - pregunta en Malsano els següents dies, quan en Moisès Corvo passa per escoles i s'hi queda aprostat davant la porta, esperant que arribi un ogre pelut i s'endugui, amb una queixalada, un dels alumnes més confiats cap a la cova on se'ls menja.

Però les criatures sempre surten cridant, corrent, jugant i estovant-se de valent entre elles, felices de ser lliures desp´res de tot un dia esgotador de números i lletres i llistes interminables de noms de gent morta, de dates que els queden molt lluny de l'olor de naftalina que se sent en tots els passadissos de totes les escoles. Les mares els afagen de la mà, vigila el carrer abans de passar, Tomaset, i n'hi ha alguna que mira el policia y no se'n fia, i parla amb el conserge i li diu que qui és aquest, i el conserge avisa el municipal, que s'està fotent un cigaló en un cafè a prop del col·legi i arriba amb la porra llesta per estomacar el tipus tan estrany que mira els nens a la sortida. L'inspector treu la credencial, mig amagada sota la jaqueta, perquè no la vegi la rotllana de mares que espien un quinze metres enllà. Fa quatre preguntes, totes molt vagues, pero no alarmar, que després el municipal xerra a les dones i ja la tenim muntada. Per responsa tots són no i no crecs.

- Deixa-ho estar. que s`han perdut dues nenes? Ha passat sempre, però ja saps com són les putes: es passen el dia plorant i bevent, quan no drogant-se - en Malsano és un tipus pragmàtic, no fa de més ni de menus, i treballa el just i necessari. No entén com en Corvo, el seu company, perd el temps fora d'hores de feina per esclarir aquest estúpid assumpte que no té cap fonament fiable -. Segurament les hauran venut a un desviat folla-nens."


Marc Pastor va guanyar el Premi Crims de Tinta 2008 amb aquesta novel·la basada en la història real d'una dona, Enriqueta Martí, qui vivia a la Barcelona de principis del segle XX. Aquesta dona segrestava xiquets per prostituir-los, matar-los i després utilitzar les seves restes per a la seua activitat de curandera. Moisés Morco és el policia que té noticia de les desaparicions i les investigarà. 

Una mala dona i una història no apta per a tots els lectors que posa els pèls de punta, més sabent que està basada en fets reals.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...