dimecres, 19 de maig del 2021

Memòria dels oblidats: La llave de cristal, de Dashiell Hammett

 

"La llave de cristal" és una novel·la del gènere negre de l'escriptor americà Dashiell Hammett (1894-1961), que segur us sonarà si us diem que també és l'autor de la novel·la "El halcón maltés". Hammett va treballar com a detectiu quan tenia vint anys a la famosa agència de detectius americana Pinkerton fundada el 1850. Aquesta experiència li va servir anys després per a escriure les seues novel·les del gènere negre, moltes d'elles clàssics immortalitzats pel cinema. 

És el cas d'aquest títol que narra els fets ocorreguts durant unes eleccions.  Quan apareix el fill d'un dels candidats assassinat tot pareix indicar que el culpable és l'altre candidat opositor, Paul Madvig. Un cas difícil per al detectiu protagonista, Ned Beaumount, qui protegeix a Madvig. La germana de la víctima ajudarà en Ned i entre els dos s'establirà una relació especial.

Tots els que han llegit a Hammett coincideixen en què llegir els seus llibres és com veure una pel·lícula, de fet hi ha hagut algun director que va mencionar que estaven escrites com un guió. Comproveu-ho i descobrireu una lectura tan actual i interessant com qualsevol novetat actual.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...