dimecres, 26 de maig del 2021

Memòria dels oblidats: Por quién doblan las campanas, d'Ernest Heminway

 


Ernest Hemingway (Illinois 1899-Idaho 1961) fou un periodista i escriptor nord-americà, famós tant per les novel·les que va publicar com la seua tasca periodística com a corresponsal de guerra durant la Guerra Civil Espanyola. Va guanyar el Premi Pulitzer amb El vell i el mar i el Premi Nobel de Literatura en 1954. 

 

La seua estada en Espanya li va servir per a escriure Per qui toquen les campanes, un clàssic ambientat a la Guerra Civil Espanyola protagonitzat per Robert Jordan, un americà mestre d'espanyol i dinamiter que es enviat a Segovia per a ajudar els republicans. Alli coneixerà a Maria, una jove de dènou anys rescatada pels milicians que anava a ser executada per l'exèrcit franquista, i els dos s'enamoren, encara que saben que potser no ho conten. Una narració de tres dies on passaràn moltes coses, entre elles l'evolució dels personatges condicionats per les conseqüències de la guerra.

Al mateix temps podem gaudir de la pel·lícula protagonitzada per Gary Cooper i Ingrid Bergman als papers principals, un clàssic tan famós com la mateixa novel·la, guanyadora també d'uns quants premis.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...