dimecres, 21 d’octubre del 2020

MEMÒRIA DELS OBLIDATS: Lope de Vega

 

 

Lope de Vega va nàixer en Madrid (1562-1635), en una família humil, i ja de xiquet va destacar als estudis i en l'escriptura de comèdies. A mesura que es va fer adult, les seues conquestes amoroses - doncs va tindre un nombrós grup d'amants - i les experiències vitals, el van ajudar a compondre una gran quantitat de comèdies, fins i tot era capaç d'escriure'n una en tres dies. Va ser un autor molt prolífic i les seues obres parlen sobretot de l'amor i les injustícies socials, protagonitzades igual per gent del poble, nobles i aristocràcia. 

Entre les comèdies més conegudes estarien Fuente Ovejuna, El mejor alcalde, el rey, Peribañez y el comendador de Ocaña, El caballero de Olmedo, El perro del hortelano, El castigo del discreto o La dama boba.

A més, podeu consultar la seua obra al portal de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, on llegir les obres originals digitalitzades, vídeos de representacions teatrals actuals, veure imatges de l'època i conéixer un poc més a aquesta figura tan important del teatre espanyol. 

Us animem a llegir teatre i hui, especialment, a Lope de Vega.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...