dimecres, 28 d’octubre del 2020

MEMÒRIA DELS OBLIDATS: Daphne du Maurier


 

Nascuda en una familia d'artistes, Daphe du Marier va nàixer el 1907 a Londres. Quan contava vint anys ja havia publicat i escrivia novel·la i contes. La pel·lícula, Los pájaros, d'Alfred Hitchcock, està basada en un dels seus contes. 

És tal l'èxit de les seues obres portades a la gran pantalla, que Hitchcock aplega a anul·lar-la i molts lectors i lectores ni tan sols la conèixen o estan assabentats que és l'autora autèntica d'elles (cas semblant ocorre amb els contes clàssics i les pel·lícules de Disney).

Però l'èxit li arribà amb el llibre Rebecca, la història d'una jove que es casa amb un home major que ella. Per a ell és el segon matrimoni, i Rebecca s'assabenta que va morir en estranyes circumstàncies a la casa on van a viure, Manderley. L'autora reprodueix la atmosfera sinistra de la casa i que ofega a la protagonista, aturmentada per la gelosia envers la morta, amb qui no para de comparar-se. El personatge de Rebecca es fa tan important que aplega a donar-li nom a un síndrome (síndrome de Rebeca: gelosia excessiva per un antic amor de la teua parella).

Més que oblidada, Daphe du Marier és la gran silenciada, sobretot fora de l'àmbit anglosaxó. Us recomanem llegir els seus llibres, especialment Rebeca.

 


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...