dimecres, 7 de març del 2012

Tony

Cecilia Vasco. Tony. Ed. Grupo Editorial Norma

Tony, en realitat Dewey Wang, és un xiquet amb pare xinés i mare ecuatoriana, el qual moltes vegades se sent diferent i excluit de l'ambient que l'envolta pel seu origen extranjer. Gràcies a l'ajuda familiar estudia en un col·legi de gent adinerada. Allí coneix a Ale, una xiqueta intel·ligent i esportista, que té un germà deficient al que protegeix i defensa davant dels seus pares que no acaben d'acceptar-lo. També a Pedro, que viu una situació familiar roïna a la qual li suma les males notes del jove que empitjoren la rel·lació amb sa mare. 
Allí es testimoni de la forta amistat entre Consuelo i Júlia, aquesta última amb problemes familiars que troba recolzament en la primera, la qual tracta d'ajudar-la.
En el rel·lat "La caída de Ícaro", Tony conta com coneix a  Júlia en una classe de  de pintura on el professor es dirigeix de forma despectiva a Tony com "chinito".  I en els tres últims rel·lats, "La crueldad", "Trabajo por èpocas" i "El gran día", Pedro, Tony i Ale  possen veu a altres històries seues. Tots els rel·lats, a part de l'amistat entre ells, giren al voltant de la mort d'un dels protagonistes.

Cecilia Vasco va guanyar amb aquest llibre, el primer que publica, el Premi Latinoamericà de Literatura Infantil i Juvenil 2010, una lectura que trasmet els pensaments i preocupacions dels adolescents, que podríen ser els de qualsevol jove que s'aprope a aquest llibre.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...