dimecres, 7 de març de 2012

Nuestro trágico universo

Scartlett Thomas. Nuestro trágico universo. Ed. Principal de los Libros

Ciència i literatura es combinen en Nuestro trágico universo, que té com a protagonista a Meg, una escriptora de novel·les barates de ciència ficció, amb un matrimoni fracasat, amistat poc recomanables i un amor platònic per un home que ha conegut a la biblioteca. Tot un cúmul de mala fortuna que pot cambiar amb la rara combinació d'elements com un animal salvatje, un baixell en una botella, la ciència del temps, el patró per teixir en forma d'univers i la màgia de les fades on l'atzar té poc a vore i sí una explicació científica sobre com es creen i desapareixen les rel·lacions i com es poden alterar els aconteciments.
Scarlett Thomas proposa una lectura original que podríem resumir molt bé segons el següent pàrraf tret de la crítica profunda que l'han fet a Revista de Letras, que us aconsellem que visiteu si voleu saber més sobre l'argument de la novel·la:
"la historia recorre todos los probables caminos y no sólo el más plausible: la naturaleza no dicta el resultado de cada proceso o experimento ni siquiera en las situaciones más simples. Más bien, permite un número de eventualidades diversas, cada una de ellas con una cierta probabilidad de ser realizada. Es, parafraseando a Einstein, como si Dios lanzara los dados antes de decidir el resultado de cada proceso físico”.

Cap comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...