dimecres, 9 de novembre del 2011

El Cuaderno de Nicolaas Kleen

Jaume Benavente. El cuaderno de Nicolaas Kleen. Ed. Roca Editorial

Descendent d'una família acomodada jueva, son pare és arquitecte, sa mare fotògrafa. Amb estudis d'Història de l'Art, trenta tres anys, viu al barri bohemi del Jordaan i té una Walther P5, la seua arma reglamentària que utilitza per a desenvolupar el seu treball.
És Marja Batelaar, inspectora de la unitat d'homicidis de la policia d'Amsterdam, i protagonista d'aquesta novel·la negra de caire nòrdic.
Un dia d'hivern, quan encara està en pijama a casa rep una trucada de Jan Laagsveld, inspector coordinador d'equip, veterà i esquerp amb tothom. Als seus cinquanta cinc anys és un dels agents més experimentats d'Homicidis de la Policia Regional d'Amsterdam.
Tots dos han de fer-se càrrec de la investigació de la mort d'Ilona Vitéz, encontrada sense vida dins de la banyera d'una de les habitacions de la pensión Diderot, al centre urbà de la ciutat.
El cas és tancat prompte, però Marja es resisteix a oblidar-se d'ell, i comença a endisar-se en un món en el que es barregen interessos criminals i els fantasmes dels seu propi passat, com l'assassinat fa vuit anys del seu germà Willem.
Una novel·la de Jaume Benavente, escrita de forma exquisida i transparent, amb un estil propi i intens que us enganxarà des de les primeres pàgines. Molt interessant!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...