dimecres, 2 de novembre del 2011

Cinema i Literatura: El Club de la Lucha

Chuck Palahniuk va irrompre en 1996 dins la novel·lística nord-americana amb aquest llibre sorprenent, cínic, addictiu, carregat de realisme i d'ironia negra, molt negra.
El club de la lucha és un llibre dur, que mostra el món sinistre i violent en el que viuen els seus personatges. Un d'ells, el narrador, acudeix periòdicament a sessions de teràpia per a malalts terminals. Encara que ell no ho està, és l'única manera de que algú l'escolte. També tenim a Marla, a la qui coneix en aquestes reunions. És una jove perduda en la societat, amb qui inicia una història d'amor molt estranya. I Tyler, fabricant de sabó amb el greix de les liposuccions, i fundador dels Clubs de Lluita que es van propagant pels Estats Units d'una manera sorprenent.
I aquestos tres personatges, són engolits per una trama que gira al voltant dels clubs de boxa clandestins com a nova forma de teràpia.
La novel·la va ser adaptada al cinema amb el mateix títol en 1999 pel director David Fincher, i va estar protagonitzada pels actors de forta tirada Brad Pitt i Edward Norton.
I el resultat ha estat una pel·lícula polèmica, molt alabada per uns, amb una nominació als Oscars i amb excel·lents resultats de taquilla, i molt criticada per altres pel seu contingut violent i contundent, carregat de brutalitat.
Nosaltres vos deixem el tràiler de la pel·lícula i la referència del llibre, i se n'adoneu...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...