dimecres, 9 de novembre del 2011

Cinema i literatura: Desayuno con diamantes

Breakfast at Tyffany's és una novel·la escrita pel nord-americà Truman Capote, i publicada en 1958.
Anys 60, ciutat de Nova York. Holly Golightly és una jove texana de vint anys que s'ha introduït dins l'alta societat eixint amb homes passadets d'edat però amb molts diners. El seu comportament és força extravagant: li agrada desdejunar mirant l'aparador de la luxosa joieria Tiffany's. La seua desenfrenada vida serà qüestionada pel seu nou veí, l'escriptor sense massa èxit Paul Varjak, narrador del llibre, de qui acabarà perdudament enamorada. Tots dos viuen a l'edifici Upper East Side de Manhattan.
Un llibre que enganxa, fàcil de llegir, amb un argument bastant senzill però amb l'estil peculiar de Capote, que fa que puguem viure la novel·la des de la primera línia, com a inquilins del mateix edifici on viuen els protagonistes.
Desayuno con diamantes arriba a la gran pantalla en 1961, en forma de comèdia romàntica. Dirigida per Blake Edwards, conta amb un repartiment excepcional: l'encantadora i dolceta Audrey Hepburn, acompanyada per George Peppard, Mickey Rooney i Patricia Neal.
La pel·lícula ha estat guanyadora de dos Oscars per la música i el tema principal, un Grammy per la banda sonora, 1 Golden Laurel pel so i un WGA pel seu guió. Una pel·lícula deliciosa i imprescindible.
Vos deixem el tràiler de la pel·lícula...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...