dimecres, 11 de maig del 2011

Geografia literària: George Sand i Mallorca

George Sand -pseudònim d'Amandine Aurore Lucile Dupin-, baronessa Didevant i escriptora francesa. Nascuda a París a primeries del segle XIX, fou una novel·lista romàntica, amb un estil de vida poc convencional i on la seua agitada vida sentimental va escandalitzar la societat parisenca.

La seua literatura es caracteritzava per expressar als seus llibres una profunda preocupació pels problemes humans i la situació de les dones a la seua època.

Unida sentimentalment al compositor polonès Fréderic Chopin durant uns anys de la seua vida, va recórrer amb ell una bellíssima part de l'illa mallorquina, residint durant l'hivern del 38 a la Cartuja de Valldemossa.

Aquest apassionant viatge el va descriure posteriorment al seu llibre Un invierno en Mallorca, publicat en 1855. Així, us recomanem donar-se un tomb pel seu llibre i visitar tots els llocs per on passejaven els dos amants. El lloc és un dels més turístics de l'illa i també dels més bells. Lectura i entorn, tot un. Recuperem als clàssics amb passejades literàries.

La il·lustració que acompanya el text correspon al Campanar de la Cartuja Valldemossa a Mallorca, pintat per Eliseo Meifren i Roig.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...