dimecres, 4 de maig del 2011

El cerco, d'Ismaíl Kadaré

Ismaíl Kadaré. El cerco. Ed. Alianza Literaria

A principis del segle XV, els albanesos saben que l'expansió de l'Imperi Otomà avança cap al centre d'Europa, i les tropes otomanes, no tardaran en arribar al seu territori muntanyós. I saben que la guerra era el seu destí immediat després d'haver renunciat a negociar amb els turcs.

Jorge Castriota, príncep d'Albània i convertit al cristianisme, lidera la resistència. Quan la primera ciudadel·la cau en mans dels turcs, l'angoixa dels seus habitants es fa gran, s'apodera d'ells a mesura que veuen arribar milers de guerrers otomans disposats a tenyir de dolor, mort i sang, tot allò que encontren pel seu camí.

Aquesta novel·la carregada de duresa, amb la recreació de les aferrissades i crues batalles per a la conquesta d'Albània, és l'inici de les continues guerres balcàniques que s'han succeït fins als nostres dies, amb la religió com a important factor de fons.

Un llibre interessant per a poder entendre el conflicte dels Balcans fins a l'actualitat i la posició estratègica i complicada que va ocupar Albània durant la Guerra Freda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...