divendres, 11 d’abril del 2008

Llegim els clàssics: Virginia Wolf

Hui us invitem a conèixer a una escriptora molt peculiar: Virginia Wolf. Segur que us sona perquè va escriure novel.les molt conegudes com La señora Dalloway (1925), Orlando (1928) i Una habitación propia (1929), entre altres.

Virginia Wolf (1882-1941) va nàixer en una família d'escriptors i va crèixer en un ambient literari, sa casa era visitada per intelectuals, artistes i polítics de l'època. Es va casar als trenta anys amb l'economista Leonard Woolf, amb qui fundà l'editorial Hogarth Press. Publicaren l'obra de Virginia i la d'altres escriptors novels que després foren famosos. Però Virginia Woolf sofria un transtorn bipolar de personalitat degut als abusos sexual que va sofrir en la infantesa i era molt inestable. Es va tractar de suïcidar diverses vegades. I un dia, el 28 de març de 1941, va morir en llançar-se a un riu amb pedres a les butxaques.

Les seues novel.les estàn escrites com un monòleg interior, com una autobiografia repartida per les dones protagonistes de les seues obres. Alguns crítics han arribat a dir que Virginia Woolf només va escriure una única novel.la, tots els llibres formen part d'ella. Tenia una personalitat complicada i això es reflecteix a la seua obra.
Orlando està considerada la seua millor obra. És original i conta la biografia d'Orlando durant tres segles en que es va reencarnant en dones.
Una habitación propia, va ser símbol del moviment feminista ja que el llibre trata les dificultats de les dones per convertir-se en escriptores en una época dominada pels homes.
L'actriu Nicole Kidman va protagonitzar la pel.lícula Las Horas, guanyadora d'un Óscar, adaptació del llibre La señora Dalloway
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...