dimecres, 23 de març del 2022

Memòria dels oblidats: Matar a un ruiseñor, de Harper Lee

 

 
 
La discriminació de la població de color als Estats Units ve de lluny. També ha sigut un tema protagonista a la literatura i, entre els llibres més coneguts que el tracta, està Matar a un Ruiseñor. Era la primera novel·la d'una desconeguda autora, Harper Lee (1926-2016), que vivia en un poble d'Alabama, al sud dels Estats Units. Publicada l'any 1960, va ser un gran èxit en tot el món, la qual cosa feu que Hollywood la convertira en pel·lícula, amb el famós actor Gregory Peck al paper principal de l'advocat, i fora reconeguda amb el Premi Pulitzer.

La novel·la ens trasllada a un xicotet poble d'Alabama on viuen els xiquets i germans Jem i Scout Finch. La història està narrada a través de la veu de la xiqueta, Scout, i coneixerem més sobre la societat racista d'aquella època i com es desenvolupen els esdeveniments dels quals és testimoni. Atticus Finch és el pare dels xiquets, advocat de professió, el qual destacarà en aquesta xicoteta comunitat quan accepta defensar a un home de color, anomenat Tom Robinson, acusat de violar i assassinar una jove blanca. 

Matar a un Ruiseñor és un llibre tan actual ara com anys enrere quan es va publicar, en un país on continuen succeint situacions de desigualtat i injustícies contra la població de color. Un llibre que defensa la igualtat i la justícia per a tots independentment del color de la pell.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...