dimecres, 9 de març del 2022

Memòria dels oblidats: 1984, de Georges Orwell


George Orwell, pseudònim d'Eric Arthur Blair (1903-1950), fou un escriptor britànic, nascut a l'Índia, conegut fonamentalment per les novel·les Rebel·lió a la granja (1945) i 1984 (1949). Aquesta última és aquella que volen recuperar de la memòria, malgrat que el seu argument us resultarà molt actual pel que conta. 

La narració ens trasllada a un món distòpic marcat pel control i el sotmetiment de la població. Per altra part, les xarxes socials capten i analitzen tot allò que puja la gent en elles, avançant-se i modificant les preferències personals i recol·lectant informació com a mercaderia.

Winston Smith és el protagonista principal, qui treballa com a censor al Ministeri de la Veritat, però amaga el seu inconformisme amb el Partir al poder. Winston sofrirà les conseqüències d'aquest règim en la seua persona en el moment que decideix establir una relació amorosa prohibida amb una altra jove, Júlia. 

Un poder totalitari, el "Gran Germà", controla aquest món, reprimint i manipulant la informació per a eliminar el pensament crític i que el govern puga assolir un control total sobre tots els aspectes de la vida de la gent i posar fi a la democràcia.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...