dimecres, 30 de març del 2022

Memòria dels oblidats: La muntanya màgica, de Thomas Mann


La muntanya màgica és considerada un clàssic i la més important de les que va publicar el seu autor, l'escriptor alemany Thomas Mann (1875-1955). Guanyador del Premi Nobel de Literatura el 1929 amb la novel·la Els Buddenbrook, aquesta és més coneguda. 

El protagonista és un jove enginyer, Hans Castorp, qui visita a un cosí en un sanatori per a tuberculosos en la ciutat de Davos (Suïssa). Amb la idea d'estar tres setmanes finalment es queda durant set anys. Allí descobrirà una altra vida, més natural i lenta, gaudint d'allò que l'envolta i compartirà el temps amb el personal del sanatori i altres malalts, en un món apartat on li passaran moltes coses al jove Castorp. 

Altres personatges tindran també veu i, juntament amb el jove Hans, la tranquil·litat i la vida relaxada donarà peu a disquisicions intel·lectuals al voltant de temes polítics, filosòfics i la forma de viure de finals del segle XIX, que és el temps en què es desenvolupa la novel·la.

Un gran clàssic, no només per la seua importància literària sinó també per les, més o menys, mil fulles que la componen, que val la pena recuperar entre els oblidats.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...