dimecres, 21 de gener del 2015

Enxarxats: www.dominiopublico.es

Il·lustració Peter Ackroyd


Dominio Público es presenta com una web que recull en format digital aquelles obres en castellà que estan ja lliures de drets d'autor i, per tant, poden descarregar-se de forma gratuïta. El reflex del seu projecte, a més de la pàgina que us diem on expliquen la seua activitat, es pot vore en Amazon, on ténen penjats ebooks gratis. 

Però hi ha més. La part interessant que a nosaltres ens interessa és l'apartat dels llibres. En la web es troba un llistat alfabetic per cognom dels autors, adjuntant una fitxa amb informació sobre ell, la seua obra, context històric i els enllaços on podem fer-nos amb el títol concret, descarregant de la mateixa web en pdf o altres biblioteques virtuals com el Projecte Gutemberg o la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Malgrat la Llei de Propietat Intel·lectual i la actual campanya contra la pirateria, aquest llibres formen part del nostre Patrimoni Cultural i som lliures per coneixer-lo sense haver de ser penalitzats si accedim a ells per mitjans electrònics. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...