dimecres, 21 de gener del 2015

Atrapados en el hielo, expedició a l'Antàrtida


Caroline Alexander. Atrapados en el hielo: la legendaria expedición a la Antártida de Shacleton. Ed. Planeta

Aquest llibre recull el rel·lat de l'expedició a l'Antàrtida el 1914 de Ernest Henry Shackleton, explorador irlandés, el primer viatge a peu que es faria pel territori gelat. El projecte que va dur el nom de Expedició Imperial Trasatlàntica va durar tres anys i no va estar lliure de problemes i dificultats, com era de preveure en un entorn tan hostil. Però tot acabà bé i fins i tot Shackleton es va convertir en un heroi després que ell i el seu equip sobrevisqueren dos anys perduts.

Una emocionant lectura que s'acompanya de fotografíes de gran qualitat de la mateixa expedició, en blanc i negre, i el testimoni real del mateix Shackleton i els que l'acompanyaven.

Enllaçant amb aquest llibre i en l'apartat de ficció, ara s'acaba de publicar una novel·la de l'espanyol Bruno Nievas, basada precisament en aquesta expedició: "Lo que el hielo atrapa" (Ediciones B), un rel·lat de ficció y aventures que conta la odisea de Shackleton per les fredes terres del Polo Sud a bord del vaixell Endurance.


I per si fora poc, també hi ha nova edició il·lustrada de l'editorial Impedimenta per l'autor britànica William Grill:
No és casualitat que s'hagen publicat ara aquests llibres, té la seua raó de ser doncs l'any 2014 es van conmemorar els 100 anys de la proesa de Shackleton.

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...