dimecres, 18 de desembre del 2013

Especial llibres adults III



Nuccio Ordine. La utilidad de lo inútil. Ed. Acantilado

Allò que es considera inútil no deuria d'existir? Quina és la seua finalitat? Té alguna raó de ser? Sobre aquestes i altres preguntes al voltant de coneixements i coses materials considerades inútils, reflexiona l'autor, possant de manifest que si estan ahí, tindran la seua raó de ser.
Un assaig que defensa que no tot allò a la societat ha de perseguir el benefici. L'autor és professor de literatura en una universitat italiana i ho aplica en concret a l'àmbit educatiu, a les escoles, a les universitat, que no són empreses sinó llocs on els joves o no tan joves van a formar-se i convertir-se en millors persones. Però és un fet que en l'actualitat els diners i l'economia ho impregnen tot, de la qual cosa només es salva la cultura, un aprenentatge personal que no es pot comprar i que enriqueix les persones. Per això, haurem de defensar-la com a reducte contra el materialisme i la corrupció de la societat. Una lectura que dona molt que pensar i molt necessària al moment actual.
 
"Por el bien de la humanidad debemos entender que matar lo inútil significa matar las cosas más bellas que podemos tener en nuestra vida, matar aquello que puede ayudarnos a hacer más humano el mundo en que vivimos y el que nos espera."


 
 
Daniel Lacalle. Viaje a la libertad económica. Ed. Deusto
 
Daniel Lacalle, autor d'aquest llibre i experimentat economista, recolza el liberalisme econòmic contra el intervencionisme estatal com la millor mesura a pendre per eixir de la crisi que patim. Descriu exemples i models al llarg de la història i d'altres païssos per demostrar que aquells que prosperen són aquells que defensen la llibertat i la iniciativa privada. No podíen faltar les seues propostes concretes per eixir de la crisis a Espanya.  
Com sempre, política i economia renyen però res no sol·lucionen. Tal volta en aquest llibre està la sol·lució als nostres problemes.
 
 






Hiromi Shinya. La enzima prodigiosa. Ed. Aguilar
 
El japonés i autor d'aquest llibre proposa una dieta miraculosa que ens permetrà segons ell esquivar la majoria de les malalties més greus com el cáncer, i gaudir d'una salut a proba de bombes. Combinada amb exercici, es basa en llevar de l'alimentació alguns productes com els lactis o l'oli d'oliva, a banda de el·liminar l'alcohol, el tabac i els greixos. Tot pensat al voltant de l'acció de les enzimes, unes proteínes del cos rel·lacionades amb l'activitat cel·lular i que hem de afavorir.
Por sustituir la nostra dieta mediterrània de tota la vida? Es més saludable? Serà infalible? Per l'èxit de vendes pareix que ja ha convençut a uns quants. Llegiu i probeu i ens ho conteu.



 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...