dimecres, 18 de desembre del 2013

Especial llibres adults I


Àlvar Caixal. Les llavors del silenci. Ed. 62

La trobada d'unes cartes familiars antigues en una casa del sud d'Anglaterra desencadena una recerca que ens retrasa als anys anterior a la Guerra Civil Espanyola. Són les cartes d'en Frank, un jove estudiant de medicina i membre de les Brigades Internacionals que desapareix a Catalunya. De manera paralel·la, en el temps actuals a Barcelona, l'Alfred, l'altra part protagonista, desentranya els misteris al voltant del suïcidi del seu pare i la troballa d'uns paper amagats que ha trobat a casa seva.
Per descontat, les dos històries estaran molt rel·lacionades i arribaràn a un desenllaç comú.





Ramon Gasch i Andreu González. Defensors de la Terra. Ed. Columna

La història familiar dels dos fills d'una família pagesa catalana dona peu a conèixer l'alçament dels catalans contra l'ocupació dels francesos de la Catalunya nord. La nomenada Guerra dels Segadors, que durà des de 1640 fins 1652, emmarca l'enfrontament dels dos germans, cadascún d'ells d'una ideologia, reflex de la societat catalana de l'època. Història i intrigues familiar per no parar de llegir.










Patrick Dennis. La volta al  món amb la tieta Mame. Ed. quaders Crema

La tieta Mame és una persona molt particular a qui li agrada molt viatjar. En el seu periple per tot el món es porta al xicotet Michael, fill del seu nebot. Promet que tornarà perquè el xiquet puga anar a escola, però arriba el moment i no troba el moment de tornar. Patrick, el pare de Michael, li explicarà aleshores a la seua dona, molt enfadada per la situació, una part de la seua vida que l'havia amagat: els seus propis viatges arreu del món amb la tieta. Aquesta té un caràcter optimista i una visió pròpia del món, on no falta l'humor, i llegirem sobre les seues aventures pel continent durant els anys d'abans de la Segona Guerra Mundial.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...