dimecres, 29 de maig del 2013

La trama nupcial

Jeffrey Eugenides. La trama nupcial. Ed. Anagrama

Jeffrey Eugenides, autor de la coneguda novel·la Las vírgenes suicidas, que comptà amb la seua adaptació als cinemes, torna deu anys després amb La trama nupcial.
Un rel·lat que conta les rel·lacions amoroses de una jove estudiant de la literatura del segle XIX, Madeleine Hanna, a la Universitat de Brown (Michigan), amb altres dos estudiants, totalment oposats en els seus caràcters: Leonard, estudiant de ciències, sol·litari i carismàtic, i Mitchell, estudiant de teologia, seriós i pragmàtic.
 
La història del trio amorós permetrà a l'autor contrapossar el concepte d'amor actual, on la dona participa amb el seu propi paper protagonista, qui no depén de l'home i on el matrimoni no es el fi de la seua vida, amb la concepció que es tenia a l'època victoriana i que troba el seu reflex a la literatura romàntica d'Austen, Eliot o Bronte, la qual fascina a Madeleine.
 
Una novel·la que parla de moltes més coses que l'amor, encara que siga el tema principal, i participa dels dubtes, inseguretats, vivències i decisions dels seus protagonistes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...