dimecres, 22 de febrer del 2012

Enxarxats: Libros compartidos

Il·lustració Beatriz Barbero-Gil
Et açí una altra fórmula que us proposem per aconseguir lectures i que ningú no es quede sense llegir, encara que tingam crisi. Libros compartidos és una web de gent que volen intercambiar llibres en format paper; és a la fi una comunitat de lectors. Per a formar part d'ella hem de registrar-se nosaltres i donar d'alta els llibres que vulgam possar a disposició de la resta de membres. A banda dels requisits formals i de confirmació de petició i rebuda dels llibres, haurem de fer-nos càrrec dels gastos d'enviament (5,17 e., i.v.a inclós). Després de fer la petició d'un títol, en 48 hores rebrem el llibre a casa per missatger. El sistema funciona en els dos sentits, donar i rebre, perquè per cada llibre enviat teu guanyes un crèdit que et permet fer una petició a un altre usuari. 
Hi trobareu llibres en tots els idiomes, que podeu buscar pels datos bibliogràfics o per gènere. També es pot saber quins llibres té un usuari concret o quin llibres estàn en eixe moment intercambiats. En l'última visita que vam fer hi havia 9.651 llibres registrats, de 1869 usuaris i 1120 llibres en circul·lació.
Resulta una iniciativa interessant per donar una segona oportunitat als llibres que tenim per casa ja llegits i que poden prescindir d'ells i una opció més barata que si els comprarem a la llibreria. També és una alternativa per trobar títols descatalogats o no disponibles temporalment. 
A banda teniu un chat on compartir impressions sobre les lectures i un blog que ens mantindrà informats de les novetats literàries que es van publicant al nostre país. O triar seguir les activitats de la web als perfils que Libros compartidos manté en Facebook i Twitter.
Libros compartidos, quasi com si d'una biblioteca es tractara, una gran ajuda per fomentar la lectura a la xarxa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...