dimecres, 15 de febrer del 2012

Els tres tambors


Rose Ros / Silvia Cabestany. Els tres tambors. Ed. Tantágora

Amb el conte Els tres tambors fem un viatge enrere en el temps per explicar als xiquets que fou la Guerra Civil Espanyola. El llibre es basa en la història real d'un família catalana del bàndol republicà. La veu narrativa la possa la filla menuda que escriu un diari per contar-li ho tot al germà gran que se'n ha anat de colònies a França. Així els detalls es conten des de la ignorància, des de la visió d'una ment que encara no és capaç d'abastir allò que significarà la guerra. L'àvia, bona coneixidora, li ho recorda, es allò pitjor que pot ocòrrer i que hem de fer el possible perquè no passe mai. Però la xiqueta es dona compte de les penalitats que passen, la por als bombardetjos, la fam i les conseqüències de la guerra en els joves que van al front a lluitar.
Amb pinzellades i un tó infantil, el conte explica molt bé la guerra, per apropar aquest fet històric tant nostre, al lector menut. La lectura es veu acompanyada d'una ambientació "antiga" contribuint els colors, o la falta d'ell excepte el roig que expressa la violència,  i el dibuix.
No hi molts llibres infantils sobre aquesta temàtica i les autores d'aquest han fet un molt bon treball perquè la història arribe als xiquets. Un llibre que no deuria faltar a casa i les biblioteques.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...