dimecres, 22 de febrer del 2012

Cinema i literatura: La invención de Hugo Cabret


La invención de Hugo Cabret és un llibre, en principi escrit per a públic adolescent i juvenil, obra de Brian Selznick. En ell conta la història d'un xiquet, Hugo, que viu amagat en una estació de tren, arreglant els relontges que arreglaba el seu oncle ja desaparegut. Ningú no sap de la seua existència, fins que un dia el pillen robant en una tenda de joguets. Hugo amaga un secret heredat del seu pare mort, un robot que no funciona i que Hugo fa el possible per esbrinar com arreglar-ho. Degut al robatori coneix a la fillola del jogueter, Chloe, una xiqueta que l'acompanyarà en la seua aventura d'esbrinar què amaga el robot. També el jugueter, en descobrir l'artefacte, estarà estretament rel·lacionat amb la història de Hugo. El misteri arrastrarà al lector fins les últimes pàgines amb la intriga de saber més.
El llibre és original i de seguida va destacar per la doble lectura que proporciona, meravellosa en tots els sentits, doncs al text li acompanyen il·lustracions en blanc i negre, complementant perfectament la narració des del punt de vista visual, participant alhora dels elements de l'àlbum il·lustrat i la novel·la. Per això diem que, encara que estava dedicat a un públic lector concret, en realitat qualsevol bon lector i amant dels llibres i la lectura es vorà atret pel seu contingut i cuidada edició.
L'editorial SM va publicar el 2007 el llibre al nostre país, i fa ben poc, al 2011, coneixíem de la seua adaptació als cinemes amb el títol: La invención de Hugo. La pel·lícula està dirigida per Martin Scorsese i protagonitzada pel xiquet Asa Butterfield (protagonista de l'adaptació del llibre El niño con el pijama de rayas). Als paper principals reconeixem a Ben Kingsley (jogueter), Jude Law (pare de Hugo) i Christoper Lee. 
És aquesta una magnífica proposta tant per llegir com per anar al cinema. Ja l'heu llegit o vist? Quina és la vostra opinió?







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...