dimecres, 1 de juny del 2011

Els focs de la memòria, de Jordi Sierra i Fabra

Jordi Sierra i Fabra. Els focs de la memòria. Ed. Bromera

La història d'aquest llibre es desenvolupa en el petit poble de San Agustín del Valle, on hi ha una fosa comú de la Guerra Civil, coneguda amb el nom de "Los trece de San Agustín". En aquesta s'encontren soterrats els cossos de tretze homes republicans que van ser torturats i assassinats durant la guerra. La fossa ha sigut encontrada per un grup de voluntaris i estudiants de l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, cosa que ha fet que, la gent d'aquest petit poble, com a "bons ciutadans d'un petit poble que són" estiguen vivint amb molta intensitat aquest succés, que està tenint inclús una repercussió nacional via informatius televisius i premsa.

Però quan comencen les exhumacions s'adonen que sols hi ha dotze cossos. Aleshores, on està el que resta?
Paral·lelament, Germà, el besnét de l'afusellat desaparegut, malviu a la gran ciutat. Treballa a una pizzeria, no és feliç i és conscient de que el passat no està tancant del tot.
Jordi Sierra i Fabra va aconseguir amb aquesta novel·la el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2007, i ja va per la tercera edició. Podeu punxar ací si voleu llegir el primer capítol.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...