dimecres, 8 de juny del 2011

L'home de la maleta, de Ramón Solsona

Ramón Solsona. L'home de la maleta. Ed. Columna (Col·lecció: A tot vent)

El protagonista d'aquest llibre és un antic trombonista d'orquestres de ball -75 anys, jubilat i vidu-, que decideix un bon dia vendre el seu pis, fer la maleta i viure la resta dels seus dies amb les seues tres filles, un mes a casa de cadascuna.

Venerando Mallons Cachaldora sempre ha anat molt a la seua, i més des de que està jubilat, perquè com be diu ell "el que més li agrada d'aquesta jubilació es que les obligacions ara se les posa un mateix, i si te les saltes, no passa res".

I allí que va ell, un supervivent i individualista que es sorprèn de la vida que porten les seues filles, i dels nous models de vida que no entén, però que se'ls pren amb humor (diu que no saps si té cinc o sis néts). Pensa que el món va molt de pressa i conta tot el que veu al seu voltant d'una manera divertida i jocosa, una crònica divertida i sense manies.

Però aquest home de la maleta arrossega una ferida de la infantesa, i quan menys s'ho espera, les investigacions obertes sobre el seu passat fan un tomb sorprenent que el trasbalsen.

És aquest un llibre contat amb primera persona, genial, molt humà, que tant et farà riure com plorar, i que ha estat guardonat amb el Premi Sant Jordi 2010.

Per anar fent boca, podeu llegir el primer capítol punxant ací.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...