dimecres, 27 d’octubre del 2021

Memòria dels oblidats: El amante de Lady Chatterley, de SH. Lawrence


Lectors i no lectors reconeixeran aquesta obra, considerada un clàssic de la literatura eròtica publicada el 1928 per l'escriptor britànic D.H. Lawrence.

El amante de Lady Chatterley narra les aventures amoroses d'una dona aristòcrata, Lady Chatterley, amb el guardaboscos de la propietat on viu amb el seu home, Sir Clifford. Degut a la guerra, aquest ha quedat impedit per a mantindre relacions sexuals o engendrar fills, per la qual cosa li planteja a la seua dona que els tinga amb un altre home. Aquest punt de partida dona peu a una sèrie d'encontres sexuals entre la dona i el guardaboscos descrits amb molt de detall, massa explícits per a l`època en què es va publicar, encara que avui dia no ens sorprendrà massa. De fet, va estar prohibida en molts països considerada una obra obscena i pornogràfica. 

Però no cal quedar-se només en això, la novel·la ens permet tindre una visió prou completa de la societat britànica de l'època, els seus costums i la separació de classes socials. Els personatges, ben definits i complexos, plantejen el conflicte que comporta la relació adultera.

S'han fet diverses adaptacions de la novel·la per al cinema i la televisió i pròximament podrem veure la feta per la plataforma Netflix, protagonitzada pels actors Emma Corrin i Jack O'Connel als papers principals. Mentrestant, us recomanem la lectura del llibre, que trobareu a la Biblioteca de Cocentaina.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...