dijous, 26 de març del 2015

Li donem veu a... La vida escrita por las mujeres


"La vida escrita por las mujeres" és una obra en quatre volums editada per Cercle de Lectors el 2003, la qual recull una selecció d'escriptores espanyoles i hispanoamericanes, des del segle XIV fins a l'actualitat, una bona mostra del bon fer de les dones a la literatura al llarg de la història.

El primer volum, titulat "Por mi alma os digo", des de l'Edat Mitjana fins a la Il·lustració. El segon volum, "La pluma como espada", abasta del Romanticisme fins al Modernisme. El tercer volum, "Contando estrellas", una primera part del segle XX, el qual es completa amb el quart volum, "Lo mío es escribir".

Il·lustració Slava Fokk
Cadascuna de les autores ve acompanyada d'una introducció biogràfica i un fragment d'algunes de les seues obres més representatives, aquest suficient extens per a fer-nos una bona idea del tipus d'obra i el seu estil. 
Les escriptores més actuals les trobem en el quart volum, que comença en 1960,  noms propers als lectors d'avui dia com són Merce Rodoreda, Carmen Martín Gaite, Ana Mª Matute, Elena Poniatowska, Esther Tusquets, Clara Janés, Monstserrat Roig, Rosa Montero o Belén Gopegui.

Una completa antologia que ens permet abastar la història de l'escriptura des de la perspectiva femenina.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...