dimecres, 11 de març del 2015

La artesana del vidrio, de Petra Durst-Benning


Petra Durst-Benning. La artesana del vidrio. Ed. Maeva

Al segle XIX, en un poble de l'oest d'Alemanya viuen tres germanes, Johanna, Ruth i Marie, filles d'un artesà del vidre. Quan inesperadament mor el pare, queden soles, sense mitjans de sobreviure, doncs, encara que saben l'ofici del vidre, les dones no podien treballar en eixa època i depeníen dels homes per a tot.
Després de buscar ajuda i passar diverses circumstàncies, Johanna s'emplea en un comerç en un poble veí, Ruth es casa i Marie segueix fent dissenys en vidre malgrat saber que ningú no els valorarà.
La desgraciada vida de les tres camviarà i millorarà substancialment quan un comerciant americà descobreix els dissenys de la Marie i li proposa associar-se amb ell.

Un llibre que ens descobreix on va néixer la tradició de les típiques boles que pengem als arbres de nadal i, al mateix temps, saber més d'una època marcada pel masclisme i les dificultats que patien les dones soles sense un home al seu costat. A més d'una lectura d'allò més atraient, no sols per a lectors del gènere històric.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...