dimecres, 11 de març del 2015

El asesinato de Pitágoras, de Marcos Chicot

Marcos Chicot. El asesinato de Pitágoras. Ed. Duomo

Ambientat en la Grècia antiga, ens trasllada a l'època de Pitàgores, l'any 510 abans de Crist. Aquest està triant successor entre els sis mestres de la seua comunitat quan el que ha sigut triat apareix mort. Aleshores, Pitàgores demana ajuda al seu amic i investigador, l'egipci Akenon, qui deixarà que l'ajude la filla del filòsof, Ariadna. Entre els dos s'inicia una relació prou especial, mentre arreplegen pistes i tracten de donar amb el o els culpables.

Un llibre en el qual trobarem un argument que uneix diversos gèneres literàris, amb tocs d'intriga, història, amor, i que agradarà a molts tipus de lectors. Una lectura molt entretinguda resultat d'un ritme narratiu àgil, en el que passen moltes coses, que ens proporciona moltes dades històriques (l'autor va estar tres anys documentant-se i això es nota) i uns personatges ben perfilats. 

Curiosament, aquest llibre és un dels casos que van ser èxit després que l'autor el va autoeditar i penjar en Amazon. La novel·la havia quedat entre les deu finalistes del Premi Planeta 2012 però no s'havia publicat en paper, fins ara. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...