dimecres, 10 de desembre del 2014

Especial Nadal: de 14 a 16 anys

 
 
Lola Larra / Vicente Reinamontes. Al sur de la alameda. Ed. Ekaré
 
 Els fets reals del tancament d'uns estudiants a un institut de Xile demanant una educació de qualitat serveix de base per aquest llibre, una novel·la de ficció. Des del punt de vista de dos narradors, el jove Nicolás dins de l'institut i un veí que dona el punt de vista des de fora dels aconteciments, anirem reconstruint els fets. Un testimoni del compromís dels joves per lluitar per allò que defensen, malgrat tindre 14 i 15 anys. La lectura es complementa amb les il·lustracions de Vicente Reinamontes.


 
Eliacer Cansino. El chico de las manos azules. Ed. Bruño
 
El jove Franz arriba a Espanya fugint de les conseqüència de la guerra al seu país, Iugoslavia. Açí es trobarà descol·locat, en una cultura i un ambient social totalment diferents al seu. A més, Franz no tindrà les coses fàcils per sobreviure. Una història de superació i lluita.
 
 
 
William Golding / Jorge González. El señor de las moscas. Ed. Libros del Zorro Rojo

Un altre clàssic que es reinventa amb una nova edició il·lustrada és El señor de las moscas. En ell se'ns narra la odisea d'un grup de xiquets que naufraga en una illa deserta. Allí seran capaços de construir una mini societat, amb lleis i normes de convivència, malgrat que finalment evolucionarà en una lluita entre el mal i el bé.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...