dimecres, 16 d’abril del 2014

Al-Azraq, El Blau, crónica de la conquesta de la Muntanya


Just Sellés. Al-Azraq, el Blau. Crònica de la conquesta de la Muntanya. Ed. Círculo Rojo

A la nostra història, la dels valencians i en concret de les nostres comarques, hi ha una figura històrica que sobresurt, la del cabdill Al-Azraq, amb qui va lluitar Jaume el Conqueridor. Una lluita que es va decantar per la part cristiana, amb la victòria sobre els musulmans.
 
Aquest llibre ens proposa una lectura des de l'altre punt de vista, el d'Al-Azraq i els seus partidaris, contra les forçes de Jaume I, un rei que, segons la documentació aportada per l'autor, no era ni molt menys la figura justa i bona que ens han deixar les cròniques cristianes.
 
La conquesta del regne de València pels cristians va significar la desaparició d'una cultura, l'expulsió de molts del que vivíen en les terres conquistades i la submissió al sistema feudalista per als que es quedaven.

L'autor s'ha basat en les font històriques i documentació al seu abast per escriure una novel·la que queda entre la ficció i la realitat, la qual té l'atractiu afegit de parlar sobre la pròpia història dels valencians.

I si no sou de llegir en valencià no heu de preocupar-vos,  teniu també a la biblioteca la novel·la en castellà amb el títol "La Montaña Azul. Crónica del visir Al-Azraq".
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...