dimecres, 26 d’octubre del 2011

El Jardí Curiós

Peter Brown. El Jardí Curiós. Ed. Takatuka

Liam és un xiquet que viu en una ciutat obscura, sense jardins ni arbres. Tot i això, a ell li encanta passejar, inclús els dies de pluja.
Un dia que ix a passejar descobreix una via vella de ferrocarril abandonada on en un raconet unes plantetes que lluiten per sobreviure en la ciutat dels edificis, xemeneies i ferralla.
Aleshores Liam decideix cuidar-les i sense adonar-se'n es converteix en un meravellós jardí sobre les víes del tren, i el més interessant, comença a contagiar a la gent, a canviar el seu esperit i aconsegueixen transformar la ciutat de formigó en un lloc verd i màgic.
Anys més tard, les flors i les plantes creixen lliures per tota la ciutat, encara que el lloc favorit seu continuarà sent allà on va començar tot.
Les il·lustracions del llibre estàn dibuixades i pintades amb acrílic i aiguada sobre cartró que omplin pàgines sense lletra, per a poder gaudir de tots els detalls. Sols cal mirar la portada del llibre per a intuir l'estil de Brown.
El Jardí Curiós està basat en l'observació de l'autor de l'antiga línia de ferrocarril elevada, anomenada High Line, a Manhattan, tancada i oblidada des de 1980.
Peter Brown acaba el llibre amb una reflexió molt interessant: què passaria si una ciutat sencera decidís cooperar realment amb la natura? Com podria començar tot? Un llibre amb una història sensible, generosa, ecològica i molt humana, que de segur us agradarà.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...