dissabte, 3 de maig del 2008

Llegim els clàssics: Julio Verne

El diumenge 9 de març l'Agencia Espacial Europea llançà a l'espai una aeronave per abastir l'Estació Espacial Internacional en òrbita. Sabeu quin nom li han posat? Julio Verne, en honor al escriptor qui ja als seus llibres va predir que l'home viatjaria a l'espai.
Jules Gabriel Verne (Nantes, 1828- Amiens, 1905), conegut als països de llengua espanyola com Julio Verne, va ser un adelantat al seu temps i està considerat com un dels pares de la ciencia ficció, a més d'un gran escriptor d'aventures.
Julio Verne va escriure moltes novel.les que són conegudes per tothom i que han sigut dutes al cinema la gran majoria d'elles: Cinco semanas en globo, Viaje al centro de la tierra, Los hijos del capitán Grant, Veinte mil leguas de viaje submarino, La isla misteriosa, Las tribulaciones de un chino en China, Escuela de Robinsones... i moltíssimes més. Julio Verne va viure una època de grans avanços tecnològics i científics que ell va incorporar als seus llibres on apareixen aparells que hui en dia utilitzem, com el submarí, per exemple. De fet, un dels seus primers llibres (París en el siglo XX, 1863) tractava d'un jove que vivia en un París ple de gratacels, trens d'alta velocitat, automòvils de gas i una xarxa mundial de comunicacions. Us és familiar?
Ja siga per la seua originalitat, per curiositat o per ganes de viure fantàstiques aventures, és un escriptor que cal llegir i que us recomanem des de la biblio.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...