dimarts, 20 de maig del 2008

Llegim els clàssics: Jane Austen

Jane Austen (Steventon, Inglaterra, 1775- Winchester, Inglaterra, 1817), fou una escriptora anglesa autora de novel.les molt conegudes per tothom com Sentido y Sensibilidad, Orgullo y Prejuicio i Emma, que han sigut portades al cinema i fins i tot diverses voltes, igual que la biografia de Jane Austen. Filla d'un clèric anglicà, qui la va educar, Jane tenia accés a la biblioteca del seu pare i va llegir al autors de la literatura anglesa importants de l'època. Als quinze anys va començar també a escriure per divertir-se.
Les seues novel.les són romàntiques, carregades d'ironia i reflecteixen perfectament la societat de l'època. Els protagonistes principals de les seues novel.les són dones i la seua vida gira en torn al matrimoni, que era la situació que vivia la dona en aquell temps.

Són llibres ingeniosos, satírics, amb una trama molt ben estructurada i amb pocs personatges, als que retrata de manera molt precisa. Una lectura molt recomanable per a tots els públics.



En la actualitat podeu veure una adaptació de la novel.la Orgullo y Prejuicio en DVD, que es titola La joven Jane Austen.

1 comentari:

Darabuc ha dit...

Aquest és el proper llibre del nostre grup de lectura local. Confio que agradarà, per molt que encara no hem llegit res del XIX i aquesta no és, en cap cas, la literatura més sovintejada pels membres del club. Però la ironia i el retrat dels personatges em sembla que podran amb gairebé totes les reticències (tretes les d'un parell de barbuts, amb perdó, que només volen llibres de política contemporània i, dic jo, no gosen permetre que algú els vegi llegint "segons què"). :)

Una abraçada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...