dimarts, 6 de maig del 2008

Llegim els clàssics: Cicerón

En aquesta ocasió us proposem una lectura ben clàssica, ens remontarem a l'època del romans on va viure Marco Tulio Cicerón (Arpino, 106 a.C.- Fornia, 43 a. C.), polític, filòsof, escriptor i orador romà.
Com escriptor la seua obra és molt diversa. Va escriure diàlegs sobre diferents temes filosòfics, escrits dirigits a la formació que ell consideraba indispensable per ser un bon orador i obres polítiques i sobre lleis. Les seues obres filosòfiques estàn marcades per l'influència de la filosofia grega, que ell adaptà a les seues idees , contribuint així a difondre i preservar la filosofia dels grecs.
Com escritor va aportar al llatí un llenguatge abstract que encara no tenia, va traduïr molts termes del grec i va contribuïr a fer del llatí una llengua culta. Els seus escrits van influir en moviments històrics posteriors, com al Renaixement.

Entre les obres que podem trobar en castellà podem citar Catilinarias, De amicitia, De senectute, Sobre la república, Del supremo bien y del supremo mal, Sobre la naturaleza de los dioses, Sobre el orador, entre altres.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...