dimarts, 20 de maig del 2008

El castillo de cristal, de Jeannette Walls

Jeannette Walls. El castillo de cristal. Madrid: Suma de Letras, 2008
El castillo de cristal és la biografia de la mateixa autora, Jeannette Walls, una periodista d'èxit que durant molts anys va amagar la realitat sobre la seua família. El pare, un home molt intel.ligent que ensenyaba als seus quatre fills física, geologia i els contaba històries fantàstiques, però que era alcohòlic i es convertia en una persona destructiva i poc de fiar. La mare, una amant de l'art i la vida sense responsabilitats, que no està preparada psicològicament per fer-se càrrec dels seus fills. I, a més, és una família errant, que van d'açí cap allà perseguits pels acreedors. Tanmateix, l'autora ens trasmet la felicitat de la seua infantesa i el seu amor pel seu pare.
Els xiquets aprenen a cuidar-se ells mateixos i protegir-se fins que decideixen començar la seua pròpia vida. Una lectura molt entretinguda que trasmet l'optimisme dels pares i sorprén per la capacitat dels xiquets per sobreviure i adaptar-se.

Llegiu açí el primer capítol, us enganxarà.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Espero que no te moleste que te conteste en castellano...

Me ha encantado este libro, la historia de la vida de Jeannette Walls es impresionante: las huídas de un pueblo a otro, las noches en el desierto, la falta de responsabilidad de sus padres... Y es increíble cómo ha conseguido salir de esa espiral de destrucción para convertirse en una periodista de éxito.

Unknown ha dit...

A mi també fa unes setmanes que una amica em va recomanar, i em va deixar per llegir-lo.
M'ha encantat, és una vida novel.lada fantàstica
La recomano

Anònim ha dit...

Hola Namarie, no me importa en absoluto que escribas en castellano. A mi el libro también me ha gustado mucho y a los lectores de la biblioteca. Compartimos lecturas.

Este verano cerramos el blog para mudarnos a un lugar mas fresquito. Por si te interesa estamos en:

http://biblioestiu.blogspot.com

Un saludo
Sàlvia

Anònim ha dit...

Ei, Trinity, m'alegre que hagem coincidit en les recomanacions. És difícil trobar un llibre autobiogràfic i literàriament ben escrit. La novel·la és fa apassionant. Coincidim en gustos literàris.

Besadetes màgiques per a la nit de Sant Joan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...