dimecres, 25 de maig del 2022

Memòria dels oblidats: Farenheit 451, de Ray Bradbury

 



El nord-americà Ray Bradbury (1920-2012) va publicar aquesta novel·la el 1953, un clàssic del gènere de la ciència-ficció, la qual ens trasllada a un futur distòpic al planeta Terra. Ens trobem al segle XXIV, estem davant un Estat totalitari on la societat està controlada pels mitjans de comunicació i audiovisuals i els llibres estan prohibits. Els bombers, o cremadors de llibres, són els encarregats de destruir els que troben i es persegueix a aquells que violen aquesta llei. 

Guy Montag és un dels bombers i la seua visió de la realitat canviarà quan conega una dona, Clarisse, qui li explicarà la veritat sobre la destrucció dels llibres. Guy començarà a pensar i qüestionar-se tot, per la qual cosa intentarà per tots els mitjans deixar el treball, cosa que no li posaran gens fàcil. 


Fahrenheit 451, la temperatura a la qual crema el paper dels llibres, avisa sobre una societat conformista i manipulada per les grans corporacions audiovisuals, on ningú pensa ni se n'ix d'allò marcar pel govern, i, a més, la cultura i les humanitats en general i els llibres i la lectura en particular, estan prohibides. 

Un clàssic de la literatura on podem veure pinzellades d'un món que guarda unes quantes coincidències amb el que vivim actualment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...