dimecres, 13 d’abril del 2022

Memòria del oblidats: Celia, d'Elena Fortún


Cèlia és una xiqueta de vuit anys, protagonista d'una sèrie de novel·les ambientades en l'Espanya dels anys trenta i escrites per Elena Fortún, pseudònim de Encarnació Aragonesos d'Urquijo (Madrid, 1886- Madrid, 1952), dedicada a la literatura infantil i juvenil. Nascuda en una família acomodada de l'època, es va basar en la seua vida per crear aquest personatge infantil, una xiqueta entremaliada i curiosa, qui no para de ficar-se en problemes i donar que fer a les monges del col·legi on va. 

Cèlia al col·legi, el títol que recordem, és el segon de la sèrie composta per vint-i-un llibres, i va ser publicat el 1932. Cèlia ens narra totes les peripècies i entremaliadures que porten de cap a les monges de l'internat en el qual està. Proporciona al lector una mirada infantil i innocent de temes importants, incongruències del món dels adults, com la religió, el paper de la dona o les classes socials, sense que falte l'humor derivat les situacions que Cèlia provoca. 

Els llibres de Cèlia van ser un gran èxit i milers de xiquetes es van enganxar a la lectura gràcies a ella però avui dia pot resultar una lectura actual i igual de recomanable per als joves lectores i lectores.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...