dimecres, 6 d’abril del 2022

Dones, crits des del silenci: Trilogía Millenium, de Stieg Larsson

 

La trilogia Millenium són les tres primeres novel·les originals de la sèrie de llibres protagonitzats pel periodista Miakel Blomkvist i la hacker Lisbeth Salander. Aquests tres primers llibres estan escrits pel seu creador, Stieg Larsson, qui va faltar i no va poder continuar-la, passant el testimoni a un altre escriptor, David Lagercrantz.

Els títols ja fan referència a un tema que es tractarà als llibres, la violència contra la dona que patiran diferents protagonistes als llibres, començant per la mateixa Lisbeth, una jove prou particular, que la pateix a mans de persones del sistema administratiu, perquè és una menor d'edat tutelada per l'Estat,  al mateix temps que va ser víctima juntament amb la seua mare i la seua germana dels maltractament del seu pare.  

No obstant això, durant tota la trilogia la violència de gènere es posa de manifest en diferents circumstàncies i contra diferents personatges femenins. 

L'Observatori espanyol contra la violència domèstica i de gènere li va atorgar un premi a títol pòstum per la visibilització a les seues novel·les d'aquesta xacra que cal erradicar sí o sí de la nostra societat.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...